fornyelse af forsamlingshuset

Det 115 år gamle Egå Forsamlingshus gennemgår i disse år en fornyelse for at sikre forsamlingshuset som moderne mødested i lokalsamfundet som omfatter Hjortshøj-Egå.

Foråret 2016 sker der en omfattende ombygning af forsamlingshuset. Der er sikret økonomisk støtte fra:
A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål
- Tuborgfondet
- Nordea
- Aarhus Kommune
- Sydbank

Beboerne i Egå takker ovennævnte fonde/organisationer. Uden den kontante støtte fra disse vil ombygningen ikke være mulig.
Derudover er der en stor tak til de mange lokale frivillige som har lagt et stort antal timer i at forberede ombygningen.


6 januar 2016

28 december gik vi i gang med at forberede ombygningen af forsamlingshuset. For at spare penge foregår dette med frivillig arbejdskraft. Heldigvis er der mange der har meldt sig frivilligt, og arbejdet er gået rask fremad således at vi kunne aflevere huset til håndværkerne to dage før tid. Billederne ovenfor viser situationer fra forberedelserne. Som det fremgår var der også masser af god hygge undervejs. Stor tak til fotograf: Henrik Dreier.


18 DECEMBER 2015:

En fantastisk julegave

Vi har nu fået besked fra Aarhus Kommune i forhold til den ansøgning vi havde indsendt på projektet med at forny forsamlingshuset. Og brevet er en rigtig julegave: Vi får hele det beløb vi har søgt fra kommunen (godt 164.000 kr.) Med dette tilsagn har vi fået knap 365.000 kr. fra fonde. Med vores egne 135.000 burde vi være i mål med financieringen (så godt og vel endda) Men desværre har der vist sig lidt uventede udgifter: - bjælkeunderlaget under gulvet kan ikke genanvendes. Der skal lægges et nyt bjælkelag og for at det kan lade sig gøre, skal krybekælderen fyldes op. - elektrikerregningen viser sig at blive 45.000 kr. større end først antaget. Men vi kan ikke stoppe nu. Der er betingelser knyttet til vores ansøgningninger og de bevilgede beløb vil bortfalde hvis vi ikke går igang.Og vi er tæt på at være i mål i forhold til også de nye udgifter. Vi går derfor igang nu. Parallelt hermed igangsættter vi følgende aktiviteter for at hente ekstra financiering: - ansøgning hos yderligere fonde (her har vi faktisk positiv dialog med 2 fonde) - salg af yderligere folkeaktier - indsamling hos lokale erhvervsdrivende Hertil kommer så, at vi selv løser nogle af de opgaver som vi ellers skulle have håndværkere til. Heldigvis er der mange der allerede har meldt sig. Men der kan bruges flere hænder. Tilmeld dig til Karsten Jensen Møller - karsten.egaa@gmail.com.. 


15 DECEMBER 2015:

Så er vi igen over 100 medlemmer

Efter en årrække med svage medlemstal satte bestyrelsen sig i begyndelsen af 2015 det mål, at vi skal være 100 medlemmer igen. Her ganske kort før det nye år er målet nået - så godt og vel. Vi er rigtigt glade for den lokale opbakning om det vi gør og lover, at vi kommer endnu længere op i 2016. 


3 december 2015:

Velkommen til vores nye hjemmeside

Vi arbejder i øjeblikket på at forny forsamlingshuset og gøre det til et moderne mødested for beboerne i Egå. Et moderne mødested skal også have en moderne hjemmeside. Det har vi fået nu. 

Hjemmesiden er et resultat af et sponsorat fra den grafiske virksomhed, QVI grafisk - www.qvi.dk , som har sørget for at designe og sætte den nye hjemmeside op. Vi er meget taknemmelige for dette sponsorat!!

Bestyrelsen


15 august 2015:

Flot resultat af det årlige loppemarked

Kære alle jer som har besøgt loppemarkedet i år.

Tusind tak for jeres støtte gennem køb af lodder i tombola, lopper eller fordi I nød formiddagskaffe eller frokost i cafeen! Vi har lige gjort resultatet op og kan fortælle at vi har fået en omsætning på 21.238 kr. Efter fratræk af udgifter vil beløbet indgå i vores arbejde med at finansiere forbedringen af forsamlingshuset.
 
Det har været en rigtig dejlig dag. Hele dagen i dag er folk strømmet til forsamlingshuset for at besøge loppemarkedet. Allerede før vi åbnede stod folk i kø vi måtte undtagelsesvis åbne dørene før tiden. Dette gav en livlig handel i den præmiespækkede tombola. Da loppemarked officielt blev åbnet var der en stor tilstrømning som fortsatte i hele åbningstiden. Både loppemarked og cafe nød godt af dette.
 
Vi glæder os til at se jer igen til loppemarkedet i 2016. Det finder sted lørdag den 20 august. Sæt allerede nu kryds i kalenderen


15 maj 2015:

Nyt flot udhængsskab

Forsamlingshuset har fået et nyt og super flot udhængsskab! Det gamle skab var mørnet af vind og vejr og en dag faldt halvdelen af det ned. Der er nogen der siger, at al kommunikation idag er digital og foregår på internettet - og de har ret langt hen ad vejen. Men det er også vigtigt - som det lokale samlingssted i Egå - at kunne formidle information om, hvornår der sker noget nyt i forsamlingshuset og i byen. Derfor har vi valgt at sætte et nyt udhængsskab op som ikke-digital kommunikationssted.

Det flotte udhængsskab er lavet af Produktionsskolens elever. Vi synes at det var det helt rigtige sted at få lavet skabet. Og skabet tjener også til at synliggøre en af byens institutioner. Mange tak til eleverne på skolen for det fine stykke arbejde.


5 marts 2015:

Maleriudstilling med Jon Gislason & Margarethe Mannsperger

21-22 marts afholdes der maleriudstilling i forsamlingshuset. JON GISLASON OG MARGARETHE MANNSPERGER udstiller malerier, tegninger og akvareller i forsamlingshuset. Jon Gislason har udstilet i ind - og udlandet i ca. 40 år, er farveexpressionist og maler mennesker og landskaber, inspireret af alt, der sker i livet. Margarethe Mannsperger har udstillet i Danmark og Tyskland og er Autodidakt.

FERNISERING:  kl.14 lørdag. Lørdag lukker udstillingen kl.18
Søndag er udstillingen åben fra fra kl.10 til 18

 


15 januar 2015:

Egå Forsamlingshus har fået nyt logo

Vi har været i den heldige situation, at en grafisk virksomhed i lokalområdet har doneret et nyt logo til os.

Vi siger stor tak til virksomheden QVI Grafisk, som har stået for det super flotte logo. Temaet for logoet er den vækst vi som bymiljø kan skabe i kraft af vores forsamlingshus. Vi er så småt begyndt at benytte det, men I vil komme til at se mere til det i det kommende år, hvor vi forhåbenlig også får fornyet vores hjemmeside


1 december 2014:

Fotoudstilling i Egå Forsamlingshus

13 december kl. 14 åbner Egå Forsamlingshus dørene for en udstilling af fotos taget af elever fra Egå Ungdomshøjskole. Emnet for udstillingen er "Artificial/kunstig" Alle beboere i Egå er inviteret til udstillingen. Fotoholdet ønsker med udstillingen at samle folk fra Egå, skabe en god stemning og få vist de fotos de laver på Højskolen.


15 november 2014:

Jul i Gl. Egå Forsamlingshus

29-30 afholdt forsamlingshuset Jul i Egå Forsamlingshus for 5 gang. Og for 5 gang var forsamlingshuset fuldt af besøgende, som så på boder eller nød frokost/kaffe i cafeen. Det mærkes tydeligt, at Jul i Egå Forsamlingshus er blevet en tradition, hvor beboere fra Gl. Egå kommer for at mødes.

Også økonomisk var Jul i Egå Forsamlingshus en succes. Efter at kassen var gjort op var der et resultat på 10.000 kr, som vil blive sparet op, således at vi kan få forbedret forsamlingshuset på en række punkter.


26 oktober 2014

Gældfrit forsamlingshus.

Beboerne i Egå fejrede, at forsamlingshuset nu er gældfrit.
25 oktober fejrede fejrede beboerne i Egå, at forsamlingshuset er gældfrit og den sidste krone afdraget. I dagens anledning var forsamlingshuset pyntet i sit fineste puds. Der var rullet rød løber ud, huset var pyntet fint og der stod lys i vinduerne. Dejlige rammer til en sjov og hyggelig fest.
Og festet blev der til til de tidlige timer. Som sædvanligt var der bidrag fra mange sider med såvel praktiske gøremål som bidrag til menu og drikkevarer.


20 august 2014

Årets loppemarked

Forsamlingshusets traditionsrige loppemarked åbnede dørene lørdag den 16 august. Loppemarkedet var igen en fantastisk succes:

- fra længe før åbningen stod folk i kø for at komme ind. Da vi åbnede dørene kl. 10 strømmede folk ind - og det blev de sådan set ved med at gøre indtil v lukkede kl. 14. Vi er vant til at have mange gæster, men i år oversteg det niveauet fra tidligere år. Vi er klart blevet en instituation i Egå og Hjortshøj området, hvor man tager hen for at mødes

- cafeen var utroligt velbesøgt og i perioder var alle borde optaget. Cafeen endte med at måtte melde udsolgt. Så kan det vist ikke bliver meget bedre
- Tombolaen med de flotte gevinster var hele dagen genstand for stor opmærksomhed. De flotte gevinster tiltrak mange og også her endte det med at der var totalt udsolgt
- Som rosinen i pølseenden kom Danmision og hentede alle vores tiloversblevne lopper. På den måde sikrer vi genbrug på genbrug og at intet går til spilde.

Alt dette bidrog til et rigtigt godt økonomisk resultat. Med en omsætning på 23.167 kr tangerer vi sidste års rekord. Før loppemarkedet var det klart at med et overskud på 24.000 kr ville vi være gældfri. Så set ud fra det perspektiv manglede der lige et par centimeter. Men heldigvis er udlejningen går rigtigt godt i august, hvilket gør at vi faktisk nu igen har hele foden under eget bord.

En stor tak ti alle som har bidraget med dette fantastiske resultat. For mindre end 4 år siden stod vi med en gæld på 330.000 kr og renter og afdrag som var ved at knække nakken på os. Og nu har vi gjort det. Vi er gældfrie og kan kigge fremad!

En stor tak til vores sponsorer (se hvem under sponsorer)

I forbindelse med loppemarkedet har vi fået støtte fra en lang række sponsorer. Disse sponsorater er af helt afgørende betydning for vores succes. Vi vil gerne fra Egå Forsamlingshus og Loppemarkedet takke alle disse sponsorer uden hvilke vi ikke havde fået så godt et resultat.


28 februar 2014

Medlemsforening

Egå Forsamlingshus er blevet en medlemsforening (igen)
Resultatet af den ordinære generalforsamling 26 februar og den ekstraordinære generalforsamling den 27 februar er, at Egå Forsamlingshus får nye vedtægter og bliver en medlemsforening. Referat er udsendt til alle som modtager forsamlingshusets nyhedsbrev.


2 januar 2014

Frivillige

Tusind tak til de aktive medlemmer der fortsat gør et stort stykke frivilligt arbejde i huset. Er du ikke på holdet p.t. så glæd dig til det kommende aktivmøde, hvor der bliver rig mulighed for at bidrage med dit overskud af energi - hold øje med indkaldelsen som kommer via mail.


15 november 2013

Forsamlingshusets økonomi

Efter at have haft en gæld på 330.000 for 3 år siden har vi afdraget hele gælden og er gældfrie. En stor del af dette beløb skyldes det helt fantastiske frivillige arbejde der er blevet lagt i forsamlingshuset.

Men vi har ambitioner om at gøre forsamlingshuset til et endnu bedre sted. Vi vil have lagt nyt gulv og forbedret køkkenfaciliteterne. Har du lyst til at give et bidrag , kan det ske ved at forære et beløb. Beløbet bedes indsat på Reg 3408, Konto 3399087. Vær venlig at skrive navn og emailadresse i "besked til modtager".

Du får tilsendt en kvittering for dit særlige bidrag, ligesom alle sponsorerne bliver nævnt på hjemmesiden. Se også muligheden for køb af en Gammel Egaa folkeaktier til 500kr/stk.